Doelgroep

Doelgroep

LVB Jongeren

Wij zien dat met name LVB jongeren van alle leeftijden vaker in aanraking komen met drugs- en overmatig alcoholgebruik dan jongeren zonder beperking. Het recreatief gebruik slaat snel om in
systematisch gebruik met alle gevolgen van dien, denkend aan: vroegtijdig schoolverlating, criminaliteit, verslaving. Hierdoor komen ze in een isolement en vallen ze buiten de samenleving.

Jongeren/ouderen met een Trauma

Ook jongeren met traumatische problemen kunnen meer hulp gebruiken. Deze groep trekt zichzelf vaak terug en sluiten zich af voor de maatschappij en omgeving. Niet praten en communiceren en langzaam de boel opkroppen (binnenvetters).

Jongeren/ouderen met crimineel en delict gedrag

Een hele kleine percentage gaat in de criminaliteit omdat er ze bewust voor kiezen. Vaak gaan er andere dingen aan vooraf, maar daar wordt bijna niet naar gekeken, of de jongere vertelt er niet over. In de criminaliteit wordt één ding als eerst geleerd, dat is mondje dicht en praat met niemand, want dat maakt je zwak of een verrader.

De aanleiding voor criminaliteit kan verschillende oorzaken hebben. Verkeerde vrienden, moeilijke jeugd, maar ook armoede en verslaving kunnen lijden tot crimineel gedrag.

"Mijn zelfstudies en ervaringen in het begeleiden van jongeren hebben mij er het afgelopen jaar meer en meer van overtuigd dat mijn ervaring en betrokkenheid van grote invloed kunnen zijn op het leven van jongeren."

Neem vrijblijvend contact met mij op.

TOP